Selectie 07 CBK Dordrecht

donderdag 19 december 2007
Tentoonstelling
15-12 t/m 12-01-2008: SELECTIE 07, voorstellen nieuwe aankopen kunstuitleen

Marielle Buitendijk, Robine Clignett, Robbie Cornelissen, Sander van Deurzen, Emma van Drongelen, Anouk Griffioen, Lex van Lith, Pauline Oltheten, Anne van de Pals, Marjolein Rothman, Jaap Scheeren, Kees Slegt, Roland Sohier, Patricia Spoelder, Anne de Vries, Robert Wevers en Anneke Wilbrink

De tentoonstelling SELECTIE 07 met 66 voorstellen voor nieuwe aankopen voor de kunstuitleen is het resultaat van een project over het beoordelen van hedendaagse beeldende kunst en het aankopen van kunst voor de uitleencollectie.
Het project bestond uit drie bijeenkomsten over het kiezen en kopen van kunst en een selectietraject voor het aankopen van kunstwerken in samenspraak met publiek.

Een werkgroep van bijna 40 leners en andere ge´nteresseerden heeft de afgelopen weken met bijzonder veel inzet en grote betrokkenheid kunst geselecteerd voor de uitleencollectie.
Mensen zijn in kleine groepjes op atelierbezoek gegaan bij 18 kunstenaars in heel Nederland. Deze kunstenaars zijn voorgedragen door de co÷rdinatoren van de kunstuitleen en collectieadviseurs Esther Darley en Gijs van Noort.
Na de atelierbezoeken is besloten welke kunstwerken men graag in de collectie zou willen zien. Van bijna alle kunstenaars is werk gekozen. Deze werken zijn nu in de tentoonstelling te zien.
De zesenzestig geselecteerde werken zijn zoals altijd weer heel verschillend. Er zijn grote verschillen in stijl, van heel realistisch en figuratief werk tot abstracte kunst. Ook in techniek lopen de werken uiteen: er zijn schilderijen, aquarellen, tekeningen en fotoĺs, maar ook airbrush en textiel zijn ditmaal vertegenwoordigd..
Er is werk te zien van gerenommeerde kunstenaars zoals Roland Sohier, Robine Clignett, Lex van Lith en Kees Slegt, maar ook komt er net als altijd jong talent aan bod, te weten, Paulien Oltheten, Jaap Scheeren, Anne de Vries, Marjolein Rothman, Emma van Drongelen en Anouk Griffioen.

Tijdens de tentoonstelling kunnen leners en bezoekers aangeven welke werken hen het meest aanspreken. Mede op basis hiervan wordt aan het einde van de tentoonstelling bepaald welke werken worden aangekocht voor de kunstuitleencollectie.

OPEN: woensdag t/m zaterdag en eerste zondag van de maand 12-17 uur.
Wij zijn beide Kerstdagen en Nieuwjaarsdag gesloten.