winteravond

donderdag 5 december 2007
Wordt tijd weer eens in mijn log te schrijven. Veel gedaan en gezien.

Wat ik moet melden is de prachtige tekeningen van Erik Odijk, die ik zag oa. in Pakt tentoonstelling over het Sublieme en de enige tekening die ik ECHT de moeite waard vond in het stedelijk een tijdje terug, de bekritiseerde \'Drawing typologies\'. Ademloos heb ik staan kijken en werd meegezogen in een volledig nieuwe maar toch bekende wereld, mijn nekharen overeind mij bewust en niet bewust van mijn eigen aanwezigheid, prachtig, overdonderend, sprakeloos.
Voor wie niet weet waar ik het over heb: www.erikodijk.nl maar het beste is in levende lijve het werk te zien vanwege het effect op formaat.
Wat verder:

-Flore de koning in galerie Lutz, prachtig werk, met slagroomvegen zijn landschappen op geheel eigen wijze neergezet.

-LUMC galerie, dierlijk getroffen met prachtig werk van Barbara Polderman (ook te zien bij galerie Reuten) en ook mooi werk van Merijn Bolink.

-Na veel zoekwerk op de fiets eindelijk galerie GIST gevonden aan de Veemkade wat een prachtige plek aan het water naast galerie Paul Andriesse. Marjolein de Wit met al haar ijverige werk toch indrukwekkend vooral de naaldbomen op het bed. Op het KNSM eiland was een speelse tentoonstelling in Loods 6, van de Salon (zwervende tentoonstelling) met veel en af en toe leuk werk.

-het afscheid van de Praktijk, de opening was druk druk en druk, het werk nauwelijks te zien maar toch prachtige tekeningen gezien.

-Uiteraard afgelopen zondag toch ook maar weer een bezoekje aan de open dagen van de Rijksacademie. Zoals altijd weer verdwaald in het gebouw. En, niet erg origineel van mij maar hij flikt het toch weer, erg mooi werk van Guido van der Werve, indrukwekkend, poetisch en gewoon HEEL ERG MOOI. als het mag. En verassend werk van de schilder Pere Llobera. Voor de rest weer eens veel reisverslagen en werkverslagen. Jammer.

-verder de foto\'s van Cassander Eeftinck Schattenkerk, die afgelopen zomer afstudeerde aan de Rietveldacademie. Erg bijzonder werk, prachtige sfeer en met vakmanschap gedaan.